Charlot and Me benytter sig af cookies på hjemmesiden. De er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere optimalt, og gemmer information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så det er nemmere for os at optimere siden. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies på Charlot and Me's hjemmeside. - Lær mere - Jeg accepterer

Guide til vejle

Charlot and Me anbefaler Vejle

 

Fuldstændig klokkeklart og objektivt, så er Vejle en skøn by, med et skønt opland. Vi synes Vejle har så meget at byde på, at vi har lavet en guide, så hvis du er på ferie i Danmark, så glem ikke at Vejle har muligheder som er værd at kigge nærmere på.
Og hvis du – som mange – endnu ikke har planlagt hvor sommerferien eller småturene skal gå hen, så byder Vejle og omegn på mange gode muligheder. Og muligheder for at nyde en del af Danmark.

Og bare vores egen Vissingsgade er ikke mindre end Vejles hyggeligste sidegade. Fyldt med inspiration og lækre varer. Her kan alle behov faktisk dækkes. Vejles lækreste specialbutik Kikidee med børnetøj str.0-4 år. Herf år du også det skønneste legetøj, bamser og tøj i lækre kvaliteter.
Her er virkeligt dygtige frisører, en skrædder der både kan rette til og sy om, men som også designer de smukkeste kjoler..konfirmation, fest eller bryllup. Henry er efter vores mening den lækreste og mest inspirerende blomsterbutik du kan finde i Vejle – det kan blive et dyrt besøg.
SMAGdansk er den skønneste lille specialbutik med kun danske mad og drikkevarer. Små delikatesser, chokolader eller økologisk kød og pizzaer…der er ingen undskyldning for ikke at gøre madlavningen lækker når man først har besøgt Heidi.
Du kan få kaffe og bl.a det meget trendy bubble tea hos Coffea Sentio – vi har en virkelig lækker kosmetolog, der også byder på lækre hudplejeprodukter og manicure…hvis man nu lige trænger til lidt omsorg på sin bytur.

Vissingsgade - Vejles hyggeligste sidegade


Ingen Vejle uden Fjordenhus. Vejle’s nye arkitektoniske kunstværk, skabt af Olafur Eliasson.
Der er adgang for alle. Det er helt åbent i stueetagen, og det er virkelig et besøg værd. Det er så smukt et bygningsværk at det er svært at forklare. Når vi selv har gæster privat, udenbys fra, er det altid et sted at vise. Flere har sagt, at stemningen er helt katedral’agtig. Som at opleve noget helt overjordisk. Det er også i Fjordenhus, at den ekslusive Restaurant Lyst holder til.
Det er nemt at komme ned til Fjordenhus, og der er parkeringsmulighed tæt på.

Fjordenhus Vejle

Og når man er ved Fjordenhus, er en gåtur ved Vejle havnefront oplagt. Et helt område der er blevet arkitektonisk ret lækkert. Med boligejendommen Bølgen som meget markant vartegn. Restaurant Remouladen og  kajakklubbens klubhus hvorfra der er mulighed for at springe i havnens badebassin, hvis man lige har husket sit badetøj. Eller bare nyd en kop kaffe eller en is fra den lille kaffevogn på havneområdet.

Fra Vejle havnefront er der faktisk kig over til Skyttehushaven. En helt særlig park for Vejlenserne. Helt nyrenoveret i 2019 med haverum, nye stier, en ny scene hvorfra der ofte er intimkoncerter. Her er fin udkig til både Vejle havnefront , Vejlefjordbroen og skoven. Her er muligheder for børnene for at lege, og en fin gåtur igennem parken kan naturligvis sluttes af med en is.

 

Fabrikanterne i Midtpunktet

Et andet af vores helt unikke steder i Vejle, hvor man netop også lige skal lidt væk fra gågaden, for de unikke oplevelser, er Vejle Midtpunkt.
Vejle Midtpunk er Vejle’s Latinerkvarter.  Den hyggeligste bymidte i Vejle.
Her markerer de farvede paraplyer der hænger som et loft over Midtpunktet, at du har ramt Midtpunktet.
Fabrikanterne er omdrejningspunktet for Midtpunktet, for her den unikke butik der handler med design, kunst, og håndværk fra kunstnere og designere fra hele Danmark. Samtidig er Fabrikanterne også arbejdende værksteder fra nogle af de designere, som også udstilles og sælges i butikken.
Her er en åben atmosfære og ingen lukkede døre. Snak med designeren og hør om tankerne bag deres arbejde, eller kig forbi og se hvordan processerne i arbejdet foregår.
Fabrikanterne har også tilknyttet kafferisteri, og kaffebønner bliver flere gange om ugen ristet, og kan købes nyristet, med hjem.

 

Økolariet

Økolariet i Vejle er en af vores gratis museer, og i Økoloariet kan I gå på oplevelse med børnene. Her er fokus på bæredygtighed, miljø og samfund.
Og det er på den sjove, lærende og spændene måde Økolariet laver udstillinger. Her kan bruges timer. Og på en regnvejrsdag, er det helt perfekt at søge skjul i et par timer.

Vejle Kunstmuseum

Kunstmuseet i Vejle og nemt og overskueligt, hvis man ikke lige er til de store heldagsbesøg.
Vejle Kunstmuseum har sommeren over en særudstilling med den Vejlensiske kunstmaler Albert Bertelsen.

Kongernes Jelling og lidt Danmarks historie

Kongernes Jelling – gratis oplevelse og en fantastisk visuel fortælling om vikingerne, gravhøjene og en stor del af Danmarks historie. Du finder museet i Jelling ved Jellingestenene. Den danske nation blev født og skabt i Jelling, og monumentområdet blev optaget på UNESCO´s verdensarvliste i 1994.

Spisesteder vi selv rigtigt godt kan lide
Lige overfor Charlot and Me ligger FISK&frokost, her kan det være en god ide at booke bord til en lækker frokost og hvis du ringer til os, så gør vi det rigtigt gerne for dig. Det er hjemmelavet, traditionelt med et twist og lækre råvarer.
Er du til pizza, pita eller det middelhavsinspirerede køkken, så er vores nabo Konstantinobel absolut et af Vejle bedstebåde til frokost og aften.
Casablanca er vores favorit fra det marrokanske køkken – velsmagende, masser af grøntsager og velsmag.
Onkel A – økologisk cafe, men super inspirerende og lækkert med, brunch, sandwich og salater som det primære. Hyggelig atmosfære, hjemmelavet og hjemme bagt og et sted man bare føler sig hjemme.
Cafe 1401 – det lækreste tapas eller en fantastisk burger.
Og ellers er MidtPunktet fyldt med lækre spisesteder, hvor atmosfære og lækkert mad går hånd i hånd.

HOLD DA HELT FERIE i Vejle

20% Rabat på overnatning med Charlot and Me


Book jeres overnatning på Hotel Cabinn. Det er Vejles mest centrale hotel og med den flotteste udsigt over byen. Hotellet der for nyligt blev til Cabinn er en af Vejles mest markante bygninger og har være byens omdrejningspunkt for fester og overnatninger i mange mange år. 

Fra Cabinn er I praktisk taget midt i byen. Med udsigt til byens shoppingcenter Bryggen og gågaden hvor man naturligvis kan shoppe og nyde sin frokost på mange af byens caféer.

Vi har lavet en fordelagtig aftale med Cabinn, så når du booker overnatning på Cabinn i Vejle og nævner Charlot and me, så får du 20% rabat på overnatningen. 

BOOK direkte på Cabinns hjemmeside HER eller ring til dem på tlf.76406000

  

vi kan ikke finde nogle produkter, der matcher dine ønsker.